Παρασκευή, Οκτωβρίου 01, 2010

Συνέντευξη στο eimastegynaikes.gr


Ο φθινοπωρινός Οκτώβριος μας βρίσκει με τη συνέντευξη που μας έδωσε η κα Ιωάννα Μπαλτσάκη, ηθοποιός και πολυτάλαντη καλλιτεχνική προσωπικότητα.

  • Πως ξεκίνησε το «μικρόβιο» της ηθοποιίας; Σε ποια ηλικία αποφασίσατε να γίνετε ηθοποιός;
Από πολύ μικρή ηλικία. Πριν ακόμα πάω δημοτικό. Ποτέ μου δεν είπα ότι θα γίνω κάτι άλλο και ποτέ μου δεν ένοιωσα ότι θα μπορούσα να κάνω κάτι άλλο. Οι συγκυρίες βέβαια δεν μου επιτρέψανε να ασχοληθώ επαγγελματικά αμέσως. Λίγο άργησα…..στα 25 μου ακολούθησα τον δρόμο αυτό. Ήταν μια απόφαση πολύ συνειδητή. Μια απόφαση βέβαια που ήταν σταθμός στη ζωή μου για όλα.
  • Είχατε συμπαράσταση από το οικογενειακό σας περιβάλλον σε αυτή σας την επιλογή?
Οι γονείς μου ήταν αντίθετοι γι΄αυτήν την επιλογή μου. Όμως ποτέ δεν μου σταθήκανε εμπόδιο, και ποτέ δεν μου αρνήθηκαν την συμπαράστασή τους όταν την χρειάστηκα. Η κόρη μου είναι o «αυστηρός κριτής με το μαστίγιο», αλλά και η έμπνευσή μου και βελτίωσή μου σε ό,τι κάνω.
  • Έχετε παρουσία στα καλλιτεχνικά δρώμενα έχοντας υποδυθεί διάφορους ρόλους σε θεατρικά έργα αλλά και σε τηλεοπτικές σειρές όπως η «Απαγορευμένη αγάπη» η «Νταντά» κ.λ.π. Ξεχωρίζετε κάποια από τις δουλειές σας γενικότερα?
Όλες τις δουλειές μου σαν ηθοποιός, τις έκανα με την ίδια λαχτάρα, το ίδιο πάθος και τον ίδιο σεβασμό. ΄Εχω μάθει ό,τι κάνω να δίνομαι σ΄αυτό και να μην το προσπερνάω ή να λέω «πρέπει απλά να γίνει». Μέχρι στιγμής όχι δεν ξεχωρίζω καμμία δουλειά μου.
  • Γράφετε στίχους αλλά και θεατρικά έργα. Πότε μπαίνει η συγγραφή στη ζωή σας; Είναι εξ ίσου σημαντικό για σας να γράφετε και να «παίζετε»; Kαι αν έπρεπε να διαλέξετε ανάμεσα στα δύο, ποιο θα επικρατούσε;
Είμαι από τους ανθρώπους που δεν εκφράζουν με λόγια όσα νοιώθουν. Για μένα το χαρτί και το μολύβι ήταν πάντα οι σύντροφοί μου σε όσα ένοιωθα ή ήθελα να εκφράσω. Ναι, είναι το ίδιο σημαντικό να γράφω όσο και να παίζω. Αν θα έπρεπε να διαλέξω…..χμ….δεν ξέρω….πραγματικά δεν ξέρω…..είναι τόσο δυνατά και τα δύο!
  • Πρόσφατα κάνατε μια συνεργασία με το συγκρότημα Flashback στο τραγούδι «Στα φύλλα της καρδιάς σου» στο οποίο έχετε γράψει τους στίχους. Ακούγεται από το ραδιόφωνο, από το youtube και έχει μπει στο στο top 10  μέσα σε ένα μήνα από την πρώτη του μετάδοση. Πείτε μας λίγα λόγια για το πώς προέκυψε αυτή η συνεργασία.
Το συγκρότημα Flashback,  το οποίο είναι από τη Βέροια, είναι νέα και ταλαντούχα παιδιά με πολύ φρέσκιες ιδέες, με πολύ αγάπη και σεβασμό γι΄αυτό που κάνουν. Αυτό με έκανε να συνεργαστώ μαζί τους. Η αγάπη αλλά κυρίως ο σεβασμός που έχουν για τη μουσική. Είναι μια συνεργασία για την οποία είμαι πολύ περήφανη και για το αποτέλεσμα που βγήκε  αλλά κι από την άψογη συνεργασία μεταξύ μας. Τους εύχομαι να πετύχουν σ΄αυτό που κάνουν και όλα τους τα όνειρα να γίνουν πραγματικότητα.
  • To 2005 φτιάχνετε ένα ψυχαγωγικό blog που δίνει μεγάλο βάρος στην τέχνη και τον πολιτισμό. Πως αποφασίσατε να το φτιάξετε, και για ποιους λόγους;
Το ίντερνετ είναι ένα μέσο ενημέρωσης και ψυχαγωγίας. Ήθελα να είμαι μέρος αυτής της ενημέρωσης. Μια ενημέρωση αντικειμενική, χωρίς να παίρνω το μέρος κανενός. Να λέγονται όμως τα πράγματα με το όνομά τους χωρίς να προσβάλλω κανέναν. Στο site δημοσιεύονται επιλεγμένα θέματα και άρθρα. Δεν θα μπει οποιαδήποτε είδηση έτσι για να μπει, για να υπάρξουν πολλά κλικ. Φυσικά υπάρχει και η ενότητα Τέχνη όπου εκεί αποκλειστικό ρόλο έχουν οι καλλιτέχνες που πιστεύω ότι πρέπει να γνωρίσει ο κόσμος. Τους ίδιους και το έργο τους. ΄Αλλωστε αυτό, το κάνουν πολλά sites και blogs. Ο κόσμος πια έχει τη δυνατότητα να γνωρίσει πολλούς άξιους καλλιτέχνες και να δει τι μπορούν προσφέρουν. Και αυτό είναι κάτι που με χαροποιεί ιδιαίτερα.
  • Πως κρίνετε την πορεία της τηλεόρασης μέχρι σήμερα; Τελικά διατηρεί τον ψυχαγωγικό της χαρακτήρα ή έχει αγγίξει τα όρια της επικινδυνότητας;
Δεν είμαι ειδικός εγώ για να κρίνω την τηλεόραση. Η ελεύθερη, ιδιωτική τηλεόραση έχει κανόνες και σύμφωνα μ΄αυτούς πορεύεται και επιβιώνει. Η τηλεόραση δεν θα παίξει κάτι που δεν έχει ανταπόκριση γιατί απλά, δεν υπάρχει λόγος να το παίξει. Προσωπική μου άποψη, την τηλεόραση ο κόσμος την φτιάχνει. Το αν διατηρεί τον ψυχαγωγικό της χαρακτήρα ή όχι , το αν έχει φτάσει στα όρια της επικινδυνότητας ή όχι, σ΄αυτό δεν φταίνε τα κανάλια, ούτε οι ιδιοκτήτες , ούτε οι υπεύθυνοι, ούτε οι εταιρείες που δίνουν τις διαφημίσεις τους. Το τηλεκοντρόλ είναι δίπλα μας. Ότι δεν μας αρέσει αλλάζουμε κανάλι ή απλά την κλείνουμε. Τώρα,  εάν μας αρέσει να βλέπουμε ό,τι βλέπουμε και μετά να το κατηγορούμε και να φωνάζουμε «τι αίσχη είναι αυτά» και να ρίχνουμε τα βάρη εκεί που δεν υπάρχουν,  τότε καλύτερα να κρίνουμε τον εαυτό μας και όχι την τηλεόραση. Αλλά θα σας πω και το άλλο. Πάρα πολλές φορές η τηλεόραση έχει δείξει πολύ καλές σειρές, πολύ καλές εκπομπές που όμως δεν είχαν τύχη. Αυτό πού οφείλεται? Όχι βέβαια στους υπεύθυνους. Δεν τα κόψανε επειδή έτσι τους ήρθε. Τα κόψανε επειδή δεν είχαν απήχηση. Δεν παίρνω το μέρος της τηλεόρασης γιατί μπορεί να μου το προσάψουν αυτό. Θέλω να είμαι αντικειμενική και να βλέπω όσο μπορώ πιο καθαρά την αλήθεια. Την τηλεόραση, το θέατρο, τον κινηματογράφο, την πολιτική ζωή, την κοινωνική ζωή, τη ζωή μας γενικά….. ΕΜΕΙΣ τη φτιάχνουμε. ΕΜΕΙΣ είμαστε υπεύθυνοι για ότι ζούμε και για ότι θα ζήσουμε. Δεν επιτρέπεται να ΕΠΙΛΕΓΟΥΜΕ αυτά που επιλέγουμε και μετά να γκρινιάζουμε και να τα λέμε «σκουπίδια» επειδή μας έδωσαν αυτό που επιλέξαμε.
  • Ποια είναι τα όνειρά σας για το μέλλον; Ποιόν ρόλο θα θέλατε οπωσδήποτε να ερμηνεύσετε στην επαγγελματική σας πορεία;
Θέλω να είμαι δυνατή, να έχω την υγεία μου κι εγώ και η οικογένειά μου κι όλος ο κόσμος. Όλα τα άλλα έρχονται και παρέρχονται. Στη δουλειά μου θέλω να δώσω όσα πιο πολλά μπορώ με όση αγάπη διαθέτω γι΄αυτό που κάνω. Ρόλοι υπάρχουν πολλοί που θα θελα να ερμηνεύσω. Ρόλοι «σκληροί» και αντιφατικοί μεταξύ τους. Και ρόλους κόντρα σε μένα. Θέλω να «τσαλακωθώ» όσο πιο πολύ μπορώ.

Κυρία Μπαλτσάκη θα ήθελα να σας ευχαριστήσω τόσο για τη συνέντευξη που δώσατε στο «Είμαστε Γυναίκες» όσο και για την ενεργό συμμετοχή σας αφού φιλοξενείτε στο www.e-magazino.gr διάφορα άρθρα μας.
Κι εγώ σας ευχαριστώ, σας εύχομαι ό,τι καλύτερο, σας αξίζει να πάτε πάρα πολύ καλά. Τα άρθρα σας χαίρομαι να τα φιλοξενώ γιατί είναι ουσιαστικά και πολύ χρήσιμα . Αυτή άλλωστε είναι και η ιδεολογία του e-magazino.gr, να περιέχει ειδήσεις και άρθρα που είναι χρήσιμα και ουσιαστικά.Ιωάννα
Ιωάννα

Γειά σας! Ελπίζω να βρείτε έμπνευση από τις συνταγές μου, τις diy δημιουργίες διακόσμησης και οργάνωσης σπιτιού. Τα σχόλιά σας είναι πάντα ευπρόσδεκτα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου